Ο Τιμπορ Φουλοπ γεννήθηκε το 1961 στη Βουδαπέστη , πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Eχει πέντε παιδιά και τέσσερα εγγόνια, και έπειτα από πέντε χρονια όπου έζησε και εργάστηκε στην Βαρκελώνη, Ισπανία, επέστρεψε στην Ελλάδα.
Μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε και εκτιμούσε την τέχνη. Τα πρώτα ερεθίσματα πήρε απο το παππού του οποίος ήταν ένας από τους σημαντικότερους γκαλερίστες και συλλέκτες πριν το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατάφερε να επιζήσει τις δύσκολες εποχές του διωγμού, της πείνας και της κρατικοποιήσεις, και ήταν ο πρώτος που άνοιξε το ενδιαφέρον του εγγονή του για την ζωγραφική επισκέπτοντας μαζί του πολύ συχνά γνωστούς καλλιτέχνες στα ατελιέ τους. Την παράδοση της οικογένειας συνέχισε και ο πατέρας του που σήμερα έχει μία πολύ σπουδαία συλλογή πινάκων στην Ουγγαρία.
Κουβαλώντας την καλλιτεχνική κληρονομιά της πατρίδος του και την αγάπη της οικογένειας του για την τέχνη , η ζωγραφική έγινε για τον Tιμπορ τρόπος ζωής από πολύ μικρή ηλικία. Μελετώντας και αφουγκράζωντας τη κουλτούρα στις διάφορες μορφές της δημιούργησε ένα δικό του ξεχωριστό στυλ.
Η πρώτη του ατομική έκθεση έγινε στη Βουδαπέστη στην ηλικία των δεκαεπτά χρόνων στο σχολείο όπου σπούδαζε. Σήμερα οι πίνακες του βρίσκονται σε δημόσιες κα ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο από το Τόκυο έως την Νέα Υόρκη. Έχει κάνει μέχρι τώρα πάνω απο 65 ατομικές εκθέσεις σε μητροπόλεις της τέχνης, όπως Βουδαπέστη, Αθήνα, Μόναχο, Μόντε Κάρλο, Βαρκελώνη, Παρίσι, Βοστόνη, Λουκέρνη, Νίκαια, Κάννες, Μελβούρνη και άλλες.
Το 1989 παντρεύτηκε με ελληνίδα και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα. Εκεί, στην Αθήνα δημιούργησε το δικό του ιδιωτικό εκθεσιακό χώρο την “ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ TIBOR “, οπου εκθέτει μόνιμα τα έργα του και κάθε χρόνο παρουσιάζει τις τελευταίες του δημιουργίες. Εκτός από πίνακες ζωγραφικής δημιουργεί και έργα γλυπτικής. Ασχολείται επίσης με εσωτερική διακόσμηση, σχεδιασμό ρούχων, αξεσουάρ μόδας, και κοσμήματον. Σχεδιασε πολλά εταιρiκά σήματα και λογότυπα. Το λογότυπο του με όνομα «Wonderful Greece» κέρδισε το πρώτο βραβείο σε ανοιχτό διαγωνισμό για το Ελληνικό Υπουργείου Τουρισμού το 2004. Αυτή η μεγάλη του επιτυχία έβαλε τα θεμέλια για μια πολύ καλή και μακρόχρονη συνεργασία. Η ενότητα έργων «Ελληνικές Περιπλανησεις» που δημιουργήθηκε για να παρουσιάζει μερικές από τις αμέτρητες όμορφες τοποθεσίες της ελλάδος, αφυπνίζοντας τον θεατή σε μνήμες ιστορικές αλλά και σύγχρονες. H έκθεση σε συνεργασία με την υπουργείο, ταξίδεψε σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, με αφετηρία το Ιστορικό Μουσείο της Υδρας, με μετέπειτα σταθμούς τον Πόρο, τη Μύκονο, την Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης και την Αθήνα.
Τα επόμενα χρόνια τα έργα του παρουσιάζονται στη Νέα Υόρκη στο Dahesh Museum of Art, στο Λονδίνο, την Κύπρο,και στην Μελβούρνη, στο Φεστιβάλ για τον Ουγγρικό Πολιτισμό. Στην αυστραλία πραγματοποιή ακομα δυο έκθεσης στην Μελβούρνη πρώτα υπό την αιγίδα της Πολιτιστικής Οργάνωσης «The White Tower», και στην Ελληνικής Κοινότητα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας.
Σημαντική επιτυχία του ακόμα η συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το 2008, για τη φιλοτέχνηση ενός πίνακα με θέμα την Ολυμπιακή Ιδέα. Εκατό ανάτυπα από τον αυθεντικό πίνακα δόθηκαν στους εκατό σταθμούς που έκανε η Ολυμπιακή Φλόγα, σαν επίσημο δώρο στην Λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων. Το αυθεντικό έργο με τίτλο «Αιώνιο ταξίδι δόξας» δόθηκε στο τελικό σταθμό της Φλόγας στο Πεκίνο.
Ο Τιμπορ εχει συμμετέχει σε πολλές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις όπως “Herats in Athens”, εχει και συνεργαστεί με κοινωφελής συλλόγους (Ελπίδα, Φλόγα, Με Αγάπη). Για την προσφορά του στην πολιτισμό, έχει τιμηθεί από τον Υπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ουγγαρίας, απο την Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, και εχει δεχτεί πολλές ευχαριστήριες επιστολές από σημαντικά πρόσωπα, οπως και απο τον πρόεδρο της δημοκρατίας της Ουγγαρίας και της Κύπρου.
Πρόσφατα, τιμήθηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Αξίας, ως αναγνώριση για τη διεθνή του προσφορά στην Ουγγρική Τέχνη και Πολιτισμό, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ Ουγγαρίας και Ελλάδας.
Για τη δουλειά του και για τις εκθέσεις του σε όλο τον κόσμο έχουν δημοσιευτεί πολλά ρεπορτάζ και άρθρα σε εφημερίδες και σε περιοδικά.